Man kan sikre forretningsdata på et USB-stick

Der er nok nogen, der forbinder de såkaldte USB-stick med noget, der på nogle punkter hører fortiden til - særligt hvis man arbejder i en moderne virksomhed, hvor man måske skulle tro, at der er nyere løsninger, som kunne fungere bedre. Men faktisk er det gode, gamle USB-stick faktisk stadig ret nyttigt, hvis man gerne vil være sikker på, at ens forretnings data bliver opbevaret sikkert. Lige netop forretningsdata kan nemlig være fuldstændig uvurderligt, og derfor er det også vigtigt, at man sikrer dette på bedst mulig vis. Det skal det derfor handle mere om herunder.

USB-stickets funktion

De fleste kender nok til, hvordan et USB-stick eller en USB-nøgle fungerer, men for en god ordens skyld vil det lige blive genopfrisket i det følgende, så det også er helt tydeligt, hvordan det netop fungerer, og dermed også hvordan det kan være nyttigt i en forretningssammenhæng.

Et USB-stick er en lille stick, der typisk ikke er mere end 10 cm langt - og derfor også er nemt at have med sig rundt omkring. Det, som man netop kan bruge USB-sticket til, er at opbevare forskellige former for data, dokumenter, videoer, billeder og meget mere, som man så også kan transportere fra en computer til en anden.

Det er altså en smart lille genstand, der selvom den måske virker lidt outdated, sagtens kan være meget praktisk og nyttig i en virksomhed. Man skal bare lige passe på, at man ikke ødelægger den, for det kan nemlig godt gå ud over de filer, man har liggende på sit USB-stick.

Fordelene ved at benytte USB-stick i en professionel situation

Der er måske mange, der kender de smarte USB-stick fra skoletiden, hvor man måske havde brug for at gemme skoleopgaver og lignende fra skolens computere. Men det hører sig ikke kun til i forbindelse med den type brug - et USB-stick kan nemlig også være overraskende nyttig, hvis man netop arbejder for en form for virksomhed, hvor der er forskellige former for dokumenter og data generelt, der skal opbevares sikkert eller flyttes sikkert rundt.

Hvis man netop vil sikre forretningsdata på USB-stick, så kan det først og fremmest være en ret god ide at have en backup eller to. For hvis der nu uheldigvis skulle ske det, at man mister et vigtigt USB-stick, eller det måske går i stykker, så står man i en meget uheldig situation.

Så sørg netop for at have en form for backup. Men udover det, så kan man faktisk godt benytte sig af netop USB-stick til at holde styr på forskellig forretningsdata - når det ligger på et USB-stick ligger det nemlig ikke online, og det betyder også, at der i hvert fald ikke kan komme udefrakommende hackerforsøg, hvis det nu er noget, man kunne være bekymret for.

Køb nogle forskellige USB-sticks til virksomheden

Hvis man i noget tid har gået og ledt efter en god løsning til at sikre virksomhedens data, kan nogle USB-sticks altså være en udmærket mulighed. For selvom det som sagt føles som den lidt gammeldags måde at gøre det på, så er det faktisk stadig ret nyttigt - og man er eksempelvis beskyttet mod hackerforsøg og den slags, da man netop har sin data gemt i en fysisk lille genstand, som man kun har adgang til, hvis man også har det fysiske USB-stick.

Så hvis man er klar til at lave den form for lille investering til virksomheden, så kan man eksempelvis kigge nærmere på usb-sticks fra Kensington.

Her kan man eventuelt kigge lidt nærmere på, hvor meget data der egentlig er plads til på det pågældende USB-stick. For når der netop er tale om en virksomhed, så vil det nok også betyde, at der er forholdsvis meget data, der skal sikres, flyttes rundt eller opbevares, og derfor er der i hvert fald også brug for flere USB-sticks - og gerne med meget plads på, så det netop kan være smart at benytte det.

Hvis der er ikke er nok plads til al den data, man regner med at skulle opbevare, vil det nok i hvert fald være en ide at kigge på en anden løsning. Men overvej gerne USB-stick - det kan nemlig give mere mening, end man skulle tro. Også når man er en professionel virksomhed!

Menu
Top